Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rakúskeho olympijského šampióna zadržali v Kyjeve: Mal mať sex s mladistvými

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Famous)

KYJEV - Dvojnásobného rakúskeho olympijského šampióna v džude z Los Angeles (1984) a Soulu (1988) Petera Seisenbachera (57), ktorý je podozrivý z viacnásobného sexuálneho zneužitia mladistvých, zadržali dnes popoludní v Kyjeve.

Ukrajinská polícia predviedla podozrivého po niekoľko mesiacov trvajúcom pátraní vyšetrovateľov z rakúskeho Spolkového kriminálneho úradu z jeho bytu v ukrajinskej metropole. Informáciu priniesla tlačová agentúra APA.

Niekdajší špičkový džudista, o podozreniach voči ktorému informovali médiá ešte v roku 2014, sa 19. decembra 2016 bez ospravedlnenia nedostavil na pojednávanie na Krajinskom súde vo Viedni. Prokuratúra iniciovala už o niekoľko hodín neskôr vydanie európskeho zatykača na obvineného pre obavy z nebezpečenstva jeho úteku. O tejto skutočnosti sa široká verejnosť z taktických dôvodov dozvedela až v januári 2017.

Seisenbachera, voči ktorému vzniesli žalobu po ukončení vyšetrovania v októbri 2016, čaká zrejme po absolvovaní bežných procedúr vydanie na trestné stíhanie do vlasti.

Viac o téme: ZatknutiePeter Saisenbacher
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu