Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Štrajk v Aténach zatvára dvere turistom: Do Akropoly a ďalších múzeí sa nedostanú

(Zdroj: TASR/AP Photo/Petros Giannakouris)

ATÉNY - Komplex historických pamiatok na Akropole a ďalšie múzeá v Aténach ostanú nasledujúci víkend v čase vrcholiacej turistickej sezóny pre verejnosť zatvorené. Stane sa tak v dôsledku dvojdňového štrajku zamestnancov gréckeho ministerstva kultúry zameraného proti znižovaniu pracovných miest, informovala dnes agentúra AP.

Štrajk počas nasledujúceho víkendu ochromí archeologické lokality a štátne múzeá v Aténach a okolitom historickom regióne Atika. Prevádzky Múzea Akropoly v centre mesta sa štrajk nedotkne, uviedol podľa AP predstaviteľ múzea.

Odborový zväz ministerstva dnes oznámil, že žiada, aby si vláda splnila svoj sľub a zamestnala zhruba 320 archeológov a strážcov pamiatok, a to na miesta predchádzajúcich pracovníkov, ktorí v uplynulých rokoch odišli do dôchodku.

V súlade s podmienkami stanovenými medzinárodnými veriteľmi Grécka sa novými pracovníkmi môže nahradiť iba časť tých, čo už odišli do dôchodku. Múzeá a archeologické lokality sú dve z hlavných atrakcií, ktoré do Grécka najmä počas letných mesiacov prilákajú milióny zahraničných turistov.

Viac o téme: GréckoAtény
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu