Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Česi (33, 35) si v Grécku poriadne zavarili: Neurobte rovnakú hlúposť, vyhnete sa problémom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: flickr.com)

ATÉNY/PRAHA - Dvoch Čechov zadržali v piatok na Kréte, keď s detektormi kovu prehľadávali archeologické náleziská na západe ostrova. Grécka polícia ich podľa miestnych médií obvinila z porušenia predpisov o ochrane kultúrneho dedičstva, pretože sa pohybovali na mieste s prísnym zákazom vstupu. V utorok boli obaja muži prepustení na kauciu a české úrady už riešia ich návrat domov, povedala hovorkyňa ministerstva zahraničia Irena Valentová.

Namiesto krásnej dovolenky pokuta! Ani len netušíte, v akých destináciách číhajú nástrahy

"Na českú ambasádu v Aténach sa obrátil jeden z dvojice českých občanov s tým, že boli 21. júla zadržaní políciou na Kréte v oblasti Chania," uviedla Valentová. "Polícia ich zadržala z toho dôvodu, že detektormi kovov prehľadávali oblasť, ktorá je archeologickým náleziskom, kde je striktne zakázané sa bez povolenia pohybovať," doplnila.

Policajti okrem dvoch detektorov u dvojice našli dve lopatky a z ich auta zabavila niekoľko kovových a bronzových predmetov, napísal grécky web tilestwra.com. Následne boli podľa Valentovej muži vo veku 33 a 35 rokov predvedení na výsluch. S pomocou českej ambasády boli gréckej prokuratúre predložené ich čisté trestné registre a niektoré ďalšie dokumenty a v utorok oboch prepustili na kauciu.

"V spolupráci s našou ambasádou sa rieši ich odchod do Českej republiky," doplnila Valentová. Prípadom sa podľa hovorkyne bude zaoberať súd, termín jeho konania ale ministerstvo zatiaľ nepozná.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu