Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Militanti zavraždili dvoch zadržiavaných vietnamských námorníkov: Našli sa ich bezhlavé telá

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Aaron Favila)

MANILA - Militanti z teroristickej skupiny Džamáa abú Sajjáf zavraždili dvoch zo šiestich vietnamských námorníkov, ktorých uniesli pred ôsmimi mesiacmi na juhu Filipín. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie filipínskej armády.

Armádna hovorkyňa Jo-Ann Petinglayová uviedla, že bezhlavé telá oboch mužov boli nájdené v meste Sumisip v ostrovnej provincii Basilan vzdialenej približne 900 kilometrov južne od filipínskej metropoly Manila.

Podľa guvernéra Basilanu Jima Salimana telá našli miestni obyvatelia pohodené pri lesnej ceste a prikryté listami banánovníka. Filipínske úrady obete identifikovali ako Hoang Thonga a Hoang Va Haia, dvoch zo šiestich členov posádky vietnamskej nákladnej lode Royal 16, ktorých extrémisti zo skupiny Džamáa abú Sajjáf napojenej na teroristickú organizáciu Daeš uniesli vlani v novembri.

Jedného z unesených námorníkov sa v júni podarilo zachrániť, zatiaľ čo ďalší traja sú medzi najmenej 22 rukojemníkmi, ktorých džihádisti v Basilane a na neďalekom ostrove Jolo stále zadržiavajú. Jeden z vodcov skupiny Džamáa abú Sajjáf Isnilon Hapilon údajne stojí na čele skupiny militantov, ktorá už viac ako mesiac vzdoruje náporu vládnych síl v juhofilipínskom meste Marawi.

Viac o téme: VraždaFilipíny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu