Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Slovák kradol luxusné autá v centre Viedne: Prichytili ho priamo pri čine, obvinili a zavreli

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VIEDEŇ - Známy akčný film 60 sekúnd má konkurenciu v susednom Rakúsku. Samozrejme nie je sa čím chváliť. Hlavným hrdinom žiaľ reálneho príbehu je náš občan, ktorý spôsobil obrovskú škodu a hlavne hanbu. Na kradnutie áut mal k dispozícii profesionálne nástroje v hodnote niekoľko tisícok eur.

V marci 2016 zaznamenali viedenskí kriminalisti špecializovaní na skupiny obchodujúce s vozidlami, nárast krádeží drahých vozidiel. Rok trvalo kým chytili podozrivého muža. Presne 4. apríla 2017 sa podarilo odhaliť a zatknúť 40 – ročného Slováka, ktorý sa v priebehu roka podieľal na krádeži luxusných vozidiel. Škoda, ktorú slovenská skupina páchateľov spôsobila sa vyšplhala do výšky viac ako pol milióna eur.

Muži používali profesionálne vybavenie v hodnote až 45 000 eur, medzi ktorými boli rušičky, kľúče a iné elektronické nástroje. Autá sa kradli predovšetkým v centre mesta. Slováci sa zameriavali na luxusné vozidlá značiek ako Range Rover, Porsche a BMW.

Prichytený pri čine

Vyšetrovatelia sa začali prípadom dôsledne venovať a vyplatilo sa. Slováka sa im podarilo prichytiť priamo pri čine. Ako priznal policajný hovorca Sörös, policajti pozorovali muža, ktorý sa snažil ukradnúť v centre Viedne vozidlo značky Range Rover Evoque. Policajti zlodeja zatkli po tom, čo auto naštartoval. Následne zadržali aj všetky nástroje, ktoré pri sebe mal.

Polícii sa podarilo preukázať celkovo desať krádeží, ktoré sa spájajú so 40 – ročným Slovákom. Ten podľa  Sörösa odmietol akékoľvek obvinenia. Aj napriek tomu je obvinený a sedí vo väzbe.

Viac o téme: KrádežObvinenie RakúskoSlovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu