Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zvýšil sa počet obetí nedávneho výbuchu a následného požiaru cisterny: Mŕtvych je až 173 ľudí

Hospitalizovaných je ešte 37 ľudí
Hospitalizovaných je ešte 37 ľudí (Zdroj: SITA/AP)

MULTAN - Na 173 sa zvýšil počet obetí nedávneho výbuchu a následného požiaru cisterny s pohonnými hmotami v Pakistane. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa pakistanských lekárov. Bilancia sa zvýšila po tom, čo zraneniam podľahli ďalší štyria ľudia, ktorých previezli do nemocnice v meste Multán. Hospitalizovaných je ešte 37 ľudí.

K nešťastiu došlo 25. júna v blízkosti mesta Bahavalpúr v provincii Pandžáb. Nákladné vozidlo, prepravujúce približne 25.000 litrov benzínu, smerovalo z Karáči do Láhauru, metropoly Pandžábu, keď šofér v skorých ranných hodinách nad ním stratil kontrolu a havaroval na diaľnici.

Čoskoro na to sa pri prevrátenom cisternovom vozidle zhromaždili miestni dedinčania a začali vytekajúce palivo zachytávať do nádob. Rozliata horľavina sa však vzňala a došlo k výbuchu cisterny. Oheň pohltil stovky osôb. Očití svedkovia uviedli, že niektorí ľudia pri naberaní paliva fajčili, čo mohlo zaviniť požiar.

Mnohé z tiel boli zuhoľnatené na nepoznanie a budú musieť byť identifikované na základe rozboru DNA. Medzi mŕtvymi sú muži, ženy i deti. Nešťastie sa stalo v predvečer moslimského sviatku íd al-fitr (Sviatok prerušenia pôstu), ktorý nasleduje po svätom mesiaci ramadán.

Viac o téme: PožiarVýbuchCisternaPakistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu