Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Spoveď o zverstvách Daeš v Iraku: Barbari dali zjesť sexotrokyni vlastné dieťa

Vian Dakhilová Zobraziť galériu (2)
Vian Dakhilová (Zdroj: YouTube/Extra News)

ANKARA - Iracká poslankyňa Vian Dakhilová a zároveň jediná jezídka v parlamente počas interview pre egyptský televízny kanál Extra News prezradila, akému hroznému prenasledovaniu zo strany teroristickej organizácie Daeš jej ľudia čelili. Prehovorila o tom, ako sa otec musel prizerať znásilňovaniu svojej dcérky (10) aj o iných odporných činoch.

Hororová spoveď teroristu (21) z Daeš: Znásilnil som 200 žien a zabil 500 ľudí

"Jedna zo žien, ktorú sme dokázali získať od Daeš, uviedla, že ju držali v pivnici tri dni bez jedla a vody. Potom jej priniesli tanier ryže a mäsa, ktoré zjedla, pretože bola veľmi hladná. Keď skončila, povedali jej: "Uvarili sme tvojho ročného syna, ktorého sme ti vzali a toho si práve zjedla," povedala Dakhilová, ktorá prosila o medzinárodnú pomoc, keď komunitu jezídov uväznil Daeš na hore Sindžár v roku 2014.

Teroristi veria, že majú právo znásilňovať, zneužívať, mučiť a vraždiť jezídske ženy po tom, čo ich vyhlásili za diablových sluhov. Staroveká viera jezídov integruje niektoré islamské presvedčenie s perzským náboženstvom, čo však považuje Daeš za neprijateľné.

Spoveď o zverstvách Daeš
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/Extra News)

Od jezídskych žien žiada Daeš po chytení konverziu na islam a potom ich predávajú ako džihádistické nevesty. Tie, ktoré odmietnu konvertovať, bývajú zavraždené.

Dakhilová tiež televízii povedala, že malé dievčatko znásilnili pred očami jej otca a piatich sestier. Keď rozprávala o ťažkej situácii jezídskych žien, bola zjavne rozrušená. Podľa nej sú nútení kupovať ich späť od teroristov.

"Niekto z Daeš môže zavolať a povedať, že má určitú dievčinu a chce ju predať. Zavolajú rodine dievčaťa a my ju kúpime. Ospravedlňujem sa za používanie tohto slova, ale kupujeme ich. My, jezídi, v 21. storočí, kupujeme naše dcéry a naše ženy," dodala poslankyňa.

Viac o téme: Islamský štátDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu