Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Zeman ho kvôli vtipku dohnal až na súd, pár týždňov potom mu osud uštedril ranu: Smrť po nehode!

Filip Crhák zomrel na následky poranení (†41) Zobraziť galériu (4)
Filip Crhák zomrel na následky poranení (†41) (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Zavesil českému prezidentovi Milošovi Zemanovi na hrad červené trenky a niekoľkokrát sa postavil pred súd. Následne spadol na motorke a utrpel ťažké zranenia. Tie sa českému umelcovi Filipovi Crhákovi (†41) nakoniec stali osudnými.

Jeden z členov českej umeleckej skupiny Ztohoven Filip Crhák, ktorý vyvesil na Pražskom hrade obrovské červené trenírky, v nedeľu zomrel. Mesiac po nehode na motocykli ho zabila embólia. O jeho úmrtí informovala na Facebooku skupina Ztohoven.

Zeman ho kvôli vtipku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: topky)

"Stalo sa to v nedeľu v nemocnici v Beroune v dôsledku nehody, ktorú mal pred mesiacom. Zomrel na embóliu (náhle upchatie cievy)," potvrdil správu portálu Novinky hovorca recesistickej skupiny Petr Žílka. Ľudia vyjadrujú sústrasť skupine Ztohoven aj na jej profile na Facebooku. Crhák spolu s Davidom Honsom a Matějom Hájkom vyliezli v septembri 2015 na Pražský hrad, kde zvesili prezidentskú štandardu a namiesto nej zavesili červené trenírky. Za tento čin boli postavení pred súd, a to viackrát.

Crhák sa preslávil aj gestom, pri ktorom zakúsol do mikrofónu

Naposledy im tento rok v apríli sudkyňa Obvodného súdu pre Prahu 1 udelila podmienečné tresty odňatia slobody. Muži mali tiež zaplatiť škodu vo výške 63.544 českých korún (2423 eur). Členovia skupiny sa však proti verdiktu odvolali, preto ešte nie je právoplatný. Prípadom sa má zaoberať Mestský súd v Prahe.

Zeman ho kvôli vtipku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: topky)

Viac o téme: ZtohovenFilip Crhák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu