Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Drzosť vodiča (41) na luxusnom porsche nemá obdoby: Vybrzďoval hasičov

vodič na porsche vybrzďoval hasičov
vodič na porsche vybrzďoval hasičov (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

PRAHA - Drzosť niektorých vodičov v luxusných autách nemá obdoby. Vodič (41) športového porsche v sobotu v pražských Holešoviciach nebezpečne vybrzďoval hasičské auto, ktoré sa vracalo zo zásahu do svojej domovskej stanice. Všetko je zachytené na video.

Muž sa podľa polície počas jazdy dopustil hneď niekoľkých priestupkov. V správnom konaní mu hrozí pokuta do výšky 10 tisíc českých korún a zákaz riadenia motorových vozidiel v rozmedzí od pol do jedného roka, informoval hovorca pražskej polície Tomáš Hulan. Hasiči jazdu vodiča natočili na video, dodal hovorca hasičov Martin Kavka.

Pozrite si video, ako vodič na porsche vybrzďoval hasičov.

Vybrzďovanie hasičov v Prahe 2

Muž v luxusnom aute najprv hasičov nebezpečne predbehol, hoci v protismere išla dodávka. "Hasiči na to zareagovali použitím klaksónu. Následne ich začal vodič porsche ohrozovať pomalou jazdou," uviedol Kavka. Muž po predbehnutí prudko spomalil, po krátkej jazde úplne zastavil a s hasičmi sa podľa záznamu začal dohadovať. Vodič hasičského auta mal pritom podľa Hulana čo robiť, aby štrnásťtonový hasičský voz s cisternou zastavil bez toho, aby nabúral do osobného auta pred ním.

Vybrzďovanie hasičov v Prahe


Prečítajte si aj:

FOTO Čech (36) vybrzďoval na diaľnici auto: Hrozná nehoda, smrť bábätka a otrasná dohra


"Vodič sa v rámci celej situácie dopustil radu priestupkov. Prioritne nerešpektoval dopravné značenie, lebo hasičské auto predbiehal cez plnú čiaru v križovatke. Navyše svojím manévrom obmedzil ako predchádzané, tak oproti idúce vozidlo," uviedol Hulan.

Na Slovensku sa vlani stal podobný prípad, keď vodič na mercedese v Trenčíne blokoval sanitku s pacientom. Na polícii neskôr uviedol, že záchranárom len "razil cestu".

Viac o téme: HasičiVodičPrahaPorsche
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu