Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Trump sa zosmiešnil, nechápal základy obchodu s EÚ: Pred Merkelovou ako malé dieťa!

Angela Merkelová a Donald Trump
Angela Merkelová a Donald Trump (Zdroj: SITA/AP/Evan Vucci)

LONDÝN - Americký prezident Donald Trump si svoju povesť rozhodne nevylepšuje. Už aj tak dosť pošramotenú reputáciu mu najnovšia príhoda s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou rozhodne nezlepší.

Ako uvádza portál businessinsider.com, Trump mal problém pochopiť, že nemôže vyjednávať samostatne s Nemeckom „Desaťkrát sa Trump opýtal, či môže vyjednať obchod s Nemecko. Vždy mu (Merkelová) odpovedala: ´Nemôžete obchodovať s Nemecko, iba s Európskou úniou´," vysvetľoval pre portál The Times of London vysokopostavený nemecký vládny úradník.

Trumpovi to vraj došlo až na 11-krát, keď poznamenal, že „tak teda urobíme obchod s Európou". Podľa Merkelovej Trumpovi chýbalo pochopenie absolútnych základov EÚ a obchodu. Celá výmena názorov sa mala udiať minulý mesiac, kedy mala nemecká kancelárka svojho amerického kolegu, aby vyjednával s Európskou úniou, nie s jednotlivými štátmi.

Aj táto konverzácia mala Trumpa a jeho administratívu presvedčiť, že pre USA bude lepšie dosiahnuť dohodu s EÚ ako s Veľkou Britániou. Merkelová a Trump sa prvýkrát osobne stretli 17. marca v Bielom dome. Merkelová v tejto súvislosti vyjadrila nádej, že sa podarí obnoviť rokovania o obchodnej dohode medzi EÚ a USA.

Viac o téme: Angela MerkelováDonald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu