Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Hrozivý nález v byte: U mužov našli zbrane a výbušniny, nechýbala ani vlajka Daeš

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Strelné zbrane a tri kilogramy výbušniny TATP našli policajti v byte v Marseille, v ktorom zasahovali dnes ráno. Časť z tejto výzbroje bola pripravená na použitie, oznámil dnes večer prokurátor Francois Molins.

Jeden z dvoch mužov zadržaných pri operácii sa podľa bezpečnostných služieb pokúsil zaslať členom skupiny Daeš videonahrávku, na ktorej im sľubuje vernosť alebo sa prihlasuje k zodpovednosti za útok, uviedol prokurátor.

Video zachytené 12. apríla zachytáva podľa Molinsa zbrane podobné tým, aké sa našli pri razii, ako aj vlajku Daeš a titulnú stranu novín s fotografiou jedného z kandidátov v nadchádzajúcich prezidentských voľbách vo Francúzsku. Vlajku Daeš objavili aj marseillskom byte.

Dosiaľ zromaždené dôkazy naznačujú, že zadžaná dvojica pripravovala "bezprostredný násilný čin na francúzskom území", dodal Molins. Zatiaľ však nie je možné povedať, kedy presne k útoku malo dôjsť alebo aké boli jeho ciele. Výbušninu TATP použili aj páchatelia teroristických útokov v Paríži z novembra 2015. 

Viac o téme: FrancúzskoDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu