Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nemá skúsenosti, no je poradcom Bieleho domu: Trumpov zať pricestoval do Iraku

Jared Kushner
Jared Kushner (Zdroj: SITA/AP/Pablo Martinez Monsivais)

NEW YORK - Hlavný poradca Bieleho domu a zať amerického prezidenta Donalda Trumpa Jared Kushner pricestoval na návštevu Iraku. Podľa nedeľňajšieho vyjadrenia nemenovaného vysokopostaveného zdroju z prostredia vládneho kabinetu je Kushner na Blízkom východe so šéfom zboru náčelníkov štábov Josephom Dunfordom.

Kushner, manžel Trumpovej najstaršej dcéry Ivanky, si osobne prial vidieť Irak a podporiť tamojšiu vládu. Iné detaily o jeho pobyte neboli zverejnené. Kushner bol intenzívne zaangažovaný v obsadzovaní prezidentského personálu a hrá úlohu aj ako tieňový poradca Bieleho domu pre vzťahy s Blízkym východom, Kanadou a Mexikom.

Hoci nemá žiadnu predošlú diplomatickú či vládnu skúsenosť, Trump ho tiež poveril pokusom o vyjednanie mierovej dohody medzi Izraelom a Palestínčanmi. Kushner a Trump sa v marci stretli s irackým premiérom Hajdarom Abádím, ktorého ubezpečili, že USA zintenzívnia podporu jeho krajiny v boji proti extrémistickej skupine Daeš.

Kushner minulý týždeň vyhlásil, že bude dobrovoľne vypovedať pred senátnym výborom pre kontrolu tajných služieb v súvislosti s organizáciou stretnutí s ruským veľvyslancom vo Washingtone Sergejom Kisľakom a inými ruskými predstaviteľmi, ku ktorým došlo počas kampane pred vlaňajšími americkými prezidentskými voľbami.

Viac o téme: Donald TrumpIrakJared Kushner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu