Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šokujúce zistenie o teroristovi z Londýna: Zverejnili jeho meno, mal bohatý trestný register

Páchateľom stredajšieho útoku v Londýne, ktorý bol na mieste zastrelený, bol 52-ročný Khalid Masood.
Páchateľom stredajšieho útoku v Londýne, ktorý bol na mieste zastrelený, bol 52-ročný Khalid Masood. (Zdroj: SITA/Stefan Rousseau/PA via AP)

LONDÝN - Páchateľom stredajšieho útoku v Londýne, ktorý bol na mieste zastrelený, bol 52-ročný Khalid Masood s bohatým trestným registrom, oznámila dnes britská polícia. Rodák z Kentu v juhovýchodnej Anglicku ale nevzbudil podozrenie z prípravy teroristického útoku, uvádza sa v policajnom vyhlásení, ktoré na svojom webe umiestnila televízia Sky News. Predpokladá sa, že muž, ktorý používal rad falošných mien, v poslednej dobe žil v strednom Anglicku.

"Masood nebol v súčasnosti predmetom žiadneho vyšetrovania a neboli žiadne predchádzajúce informácie o tom, že by mal v úmysle spáchať teroristický útok," uvádza sa vo vyhlásení. "Avšak bol známy polícii pre celý rad predchádzajúcich rozsudkov za napadnutie, vrátane ťažkého ublíženia na zdraví, držanie útočných zbraní a narušovania verejného poriadku," uvádza polícia.
Prvýkrát bol Masood odsúdený v novembri 1983 za poškodzovanie cudzej veci. Posledný rozsudok bol nad ním vynesený v decembri 2003 za držanie noža. Nikdy nebol odsúdený za žiaden čin vzťahujúci sa k terorizmu. Polícia zároveň ale vyzvala prípadných svedkov, aby sa obrátili na jej protiteroristické oddelenie s možnými informáciami o Masoodovej teroristickej činnosti. Britská premiérka Theresa Mayová dnes v parlamente tvrdila, že Masood bol pred niekoľkými rokmi kvôli "násilnému radikalizmu" v hľadáčiku britskej tajnej služby MI5.
Viac o téme: LondýnBritániaTerorParlament
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu