Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Trump pocestuje do zahraničia: Oznámil plány svojej panenskej cesty

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Harnik)

WASHINGTON - Prvá zahraničná cesta amerického prezidenta Donalda Trumpa bude viesť do Bruselu, kde sa 24.-25. mája stretne na summite NATO s vedúcimi predstaviteľmi jeho členských štátov. Informoval o tom v noci nadnes hovorca Bieleho domu Sean Spicer.

Dátum konania bruselského summitu Severoatlantickej aliancie oznámil v utorok jej generálny tajomník Jens Stoltenberg. Donald Trump sa na stretnutie so svojimi partnermi z NATO teší, má v úmysle "potvrdiť naše pevné záväzky voči Aliancii a prerokovať so svojimi partnermi otázky, ktoré sú pre fungovanie NATO životne dôležité, najmä deľbu zodpovednosti členských štátov a úlohu NATO v boji proti terorizmu", uviedol na brífingu Bieleho domu Spicer.

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sa v pondelok vo Washingtone stretol s ministrom obrany USA Jamesom Mattisom, navštívi Biely dom 12. apríla. Trump počas kampane pred vlaňajšími prezidentskými voľbami obvinil NATO zo "zastaranosti" a kritizoval Brusel, o ktorom povedal, že "žiť tam je v súčasnosti ako žiť v špinavom brlohu". 

Viac o téme: Donald TrumpBruselEurópska únia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu