Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO Posledné chvíle pred smrťou na dovolenke: Mladú Európanku znásilnili a zavraždili

Danielle a jej vrah Zobraziť galériu (4)
Danielle a jej vrah (Zdroj: FB, Polícia)

LONDÝN - Mladá cestovateľka s britsko-írskym občianstvom sa stala obeťou vraha na pláži v indickom rekreačnom stredisku Palolem. Danielle McLaughlinovú našli ležať nahú v kaluži krvi v utorok ráno po návšteve osláv Holi v štáte Goa. Páchateľom má byť miestny zlodej Vikat Bhagat (23), ktorý jej znetvoril tvár fľašou piva a sexuálne ju napadol. Dnes zverejnené zábery z bezpečnostnej kamery ukazujú, ako ju sledoval. O pár hodín bola mŕtva.

Krásna dovolenka sa zmenila na peklo: Danielle (†21) popíjala s priateľom na osudnom balkóne

Záznam z kamery ukazuje posledné okamihy britskej turistky zavraždenej v známom letovisku. Danielle McLaughlinová kráča po ulici a pár krokov za ňou sa pohybuje podozrivý muž. O niekoľko hodín neskôr ju našiel farmár zavraždenú na pláži. Telo ležalo na odľahlom mieste. Podľa polície mala zranenia na hlave a tvári. "Bolo to hrozné. Celá komunita je z toho v šoku. Miestni držali včera v noci na mieste hliadku," vyjadril sa jeden z obyvateľov.

Indická polícia zatkla zlodeja Vikata Bhagata, ktorý sa priznal k zabitiu, ale poprel sexuálne napadnutie. Miestni obyvatelia ho videli s Danielle v bare a polícia objavila v jeho dome v Canacone skúter aj oblečenie so škvrnami od krvi. Na poli kúsok od jeho obydlia objavili batoh so zakrvavenými šatami obete. Bhagat mal na tele aj škrabance spôsobené nechtami. Súd rozhodol o jeho vzatí do väzby.

VIDEO Posledné chvíle pred
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: cctv)

VIDEO Posledné chvíle pred
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB, Polícia)

Danielle mala dvojité občianstvo a do Indie cestovala na britský pas. Žila v Seftone, v Liverpoole, kde predtým študovala a v Indii chcela osláviť s kamarátkou sviatok Holi. Len niekoľko dní pred smrťou na Facebooku napísala: "Ďakujem všetkým mojim priateľom a rodine za to, že sa o mňa stále starajú. Som za to veľmi vďačná. Som najšťastnejší človek, ktorého poznám... Odchádzam v ústrety ďalšiemu dobrodružstvu."

VIDEO Posledné chvíle pred
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB, Polícia)

Rodinná priateľka očakáva, že jej telo prevezú späť do Írska. Christy Duffyová usporiadala na internete finančnú zbierku, ktorá má pomôcť rodine zaplatiť pohrebné náklady a repatriáciu. "Bola krásna, láskavá a zábavná. Jednoducho milovala život. Sme zdrvení," povedala.

Matka obete Andrea Branniganová sa v rozhovore pre Press Association poďakovala všetkým za podporu v týchto ťažkých okamihoch. Všetkým, ktorí rodine pomáhali a mysleli na ňu. "Danielle nám bude chýbať," uviedla matka piatich dcér, z ktorých bola Danielle najstaršia. Na sociálnych sieťach sa objavilo množstvo komentárov, ktoré vyjadrovali rodine sústrasť.

Viac o téme: Vražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu