Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nové zistenie v prípade maďarského autobusu smrti: Svedectvo Slováka, ktoré môže vniesť nové svetlo

Trosky zhoreného autobusu po tragickej nehode neďaleko Verony 21. januára 2017. Nehoda si vyžiadala šestnásť mŕtvych a 39 zranených.
Trosky zhoreného autobusu po tragickej nehode neďaleko Verony 21. januára 2017. Nehoda si vyžiadala šestnásť mŕtvych a 39 zranených. (Zdroj: TASR)

VERONA/BUDAPEŠŤ - Cez víkend šokoval prípad obrovskej tragédie maďarského autobusu, ktorý havaroval v Taliansku. Bilancia nehody je nesmierne smutná. Zarážajúce je, že najnovšie sa vyšetrovateľom ozval slovenský kamionista, ktorý videl, že s autobusom nie je niečo v poriadku.

S hrozivým opisom prišiel vodič, ktorý niekoľko minút pred tragédiou jazdil za maďarským autobusom so školákmi, ktorí sa vracali z lyžovačky vo Francúzsku."Videl som autobus, ako chrlí čierny dym z motora, dym a iskry. Boli sme pri Desenzano, som sa snažil nahlásiť problém klaksónom a reflektormi, ale odpovede som sa nedočkal," opísal. 

Pri hľadaní príčin tragickej nehody pri Verone môže zavážiť práve svedectvo vodiča slovenského kamiónu, ktorý jazdil za maďarským autobusom. Muž, ktorý na trase Miláno-Ljubljana jazdí pravidelne, povedal, že bol bezradný. "Urobil som všetko," povedal pre tgcom24.mediaset.it a doplnil: "Autobus sa odchýlil, neskôr som ho videl v plameňoch." 

Desivé zábery horiaceho autobusu.

Nešťastie sa stalo v noci z piatka na sobotu. V autobuse bolo 54 pasažierov a dvaja maďarskí vodiči. Medzi pasažiermi bolo 43 maloletých a 11 dospelých. Haváriu neprežilo 16 ľudí. Medzi mŕtvymi je 11 študentov a päť dospelých. Príčina nehody nie je stále objasnená. Väčšina mŕtvych zomrela pri požiari, ktorý autobus zachvátil po náraze do zvodidla a stĺpu nadjazdu, na diaľničnom výjazde z Benátok. 

 

Viac o téme: TragédiaHaváriaAutobusVerona
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu