Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ďalšie vlakové neštastie v USA: V New Yorku sa vykoľajil vlak, zranených vyše desať ľudí!

Nehoda vlaku v Hobokene v štáte New Jersey.
Nehoda vlaku v Hobokene v štáte New Jersey. (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Až 100 zranených si v Spojených štátoch vyžiadala nehoda vlaku, ktorý z dosiaľ nejasných dôvodov vykoľajil v sobotu večer (dnes skoro ráno SELČ) na Long Islande v štáte New York. Podľa tamojšej polície by ale nemal byť ohrozený život žiadneho zo zranených, uviedla dnes agentúra Reuters.

Osobný vlak sa v sobotu vykoľajil neďaleko mesta New York a podľa vyhlásenia guvernéra štátu New York Andrewa Cuoma je zranených 11 ľudí, ale žiaden z nich vážne. Napísal to dnes portál britského denníka The Guardian. Predchádzajúce správy hovorili o celkovo 50 až 100 ranených, z ktorých 29 previezli do nemocnice.

Vlak s 12 vozňami a so 600 pasažiermi sa vykoľajil približne o 21.00 h miestneho času (03.00 h SELČ). Podľa správ miestnych médií narazil do pracovného vlaku na koľajach približne 32 kilometrov východne od newyorskej štvrte Manhattan, necelých 800 metrov od stanice New Hyde Park.

Medzi zraneniami boli zlomeniny či otras mozgu. Mnohým ďalším ľuďom ľuďom však ošetrili na mieste ľahšie zranenia. Podľa slov hovorkyne polície okresu Nassau, kde k havárii došlo, väčšina z 50 až 100 zranených osôb mala našťastie iba drobné poranenia.

Cestujúci uviedli miestnym médiám, že "po náraze do niečoho sa vlak idúci zvyčajnou rýchlosťou zatriasol, zastavil a za oknami videli iskry". Vykoľajili sa prvé tri vagóny vlaku, pracovný vlak po náraze začal horieť, napísal portál britského denníka The Guardian.

 

Viac o téme: VlakMetroStanicaVykoľajenieNew YorkLong IslandHoboken
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu