Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Útok na policajtov v Bruseli: Vyšetrovatelia už uväznili aj druhého podozrivého

Nôž, ktorým sa útočilo na policajtov.
Nôž, ktorým sa útočilo na policajtov. (Zdroj: SITA/AP)

BRUSEL - Aj druhého podozrivého v rámci vyšetrovania stredajšieho zrejme teroristicky motivovaného útoku nožom na dvoch policajtov, ktorého dejiskom bola štvrť Schaerbeek v Bruseli, uväznili a obvinili z účasti na aktivitách teroristickej skupiny.

Ide o belgického občana Aboubakera D. (46), brata Hichama D. (43), ktorý je podozrivý z tohto útoku. Vyplýva to z informácií, ktoré dnes s odvolaním sa na belgickú federálnu prokuratúru priniesli tlačové agentúry DPA a AP. Na údajného útočníka vydali už skôr zatykač pre podozrenie z trestných činov pokusu o vraždu a účasť na aktivitách teroristického zoskupenia.

Obaja zadržaní súrodenci disponujú belgickým občianstvom. Hichama D., ktorý je bývalým príslušníkom belgickej armády prepusteným zo služby v roku 2009, vyšetrovatelia už dlhšie poznali kvôli jeho kontaktom s osobami, ktoré odišli do Sýrie bojovať po boku islamských extrémistov. 

Jeden z napadnutých policajtov utrpel zranenie krku, druhého útočník poranil v brušnej oblasti, ani jeden z nich však nie je v ohrození života. V Belgicku pretrváva vysoký stupeň pohotovosti bezpečnostných zložiek po samovražedných teroristických útokoch na bruselskom letisku a v metre, pri ktorých prišli v marci o život viac ako tri desiatky ľudí.

Viac o téme: Policajtiútok Brusel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu