Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

VIDEO Záchranár sa rozplakal od šťastia: Spod ruín vytiahol bábätko, v náručí sa odohral zázrak!

Zachránené dieťatko a dojatý záchranár Zobraziť galériu (3)
Zachránené dieťatko a dojatý záchranár (Zdroj: Foto: youtube)

IDLIB - Pohľad na vojnou zmietanú krajinu vháňa slzy do očí. Kvôli otrasným podmiekam a bombardovaniu sú ľudia v Sýrii nútení opúšťať svoje domovy. Video zachytáva srdecrvúci okamih, keď záchranár vytiahol spod ruín dieťatko, o ktorom si myslel, že neprežilo. Opak je, našťastie, pravdou a radosť záchranára hovorí za všetko. Dieťatko sa zo zranení už zotavuje.

Zábery záchrannej akcie sa objavili po leteckom bombardovaní sýrskeho mesta Idlib. Záchranári vytiahli spod trosiek zrúteného domu členov rodiny. Po štyroch hodinách vyslobodili malinké asi mesačné dievčatko. Muž, ktorý dieťatko záchránil, je členom sýrskej civilnej obrany, ide o dobrovoľných záchranárov známych tiež ako biele prilby. 

Video ukazuje, ako civilný dobrovoľník zviera dievčatko v náručí a tisne si ho k hrudi, kým ho zdravotník utiera od prachu a krvi. Ako informuje independent.co.uk, keď muž započul jemný hlások dieťatka, nemohol uveriť, že desivú situáciu prežilo. Muža to dojalo k slzám a zachránené bábätko odniesol do sanitky.  

Pre agentúru AFP neskôr prehovoril otec dievčatka, ktorý nebol v čase bombardovania doma. Je šťastný, že sa jeho najmladšej dcérke nič nestalo a svoju milovanú Wahidu ukázal verejnosti.  

Pozrite si video plné emócií.

Muži s označením Biele helmy boli nominovaní na Nobelovu cenu za mier pre ich obetavú zachranársku prácu vo vojnových zónach. 

Viac o téme: ZáchranaVojnaBombardovanieSýria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu