Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tragédia školského autobusu v Indii: Nehoda pripravila o život minimálne osem detí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NAÍ DILLÍ - Najmenej osem detských životov vyhaslo dnes pri nehode školského autobusu v indickom štáte Pandžáb na severozápade druhej najľudnatejšej krajiny planéty.

Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na miestne policajné zdroje. Podľa nich vyviazlo 12 ďalších detí so zraneniami. Vozidlo, v ktorom sa viezlo 37 detí, sa v okolí mesta Amritsar zrútilo do odvodňovacieho kanála, keď vodič stratil nad ním kontrolu.

Iba nedávno, 9. septembra si autobusové nešťastie v štáte Urísa na východe Indie vyžiadalo najmenej 21 mŕtvych a 30 zranených. Autobus plný cestujúcich zišiel v tomto prípade z mosta a zrútil sa do rokliny po tom, čo vodič stratil nad ním kontrolu.

India je podľa oficiálnych údajov Svetovej zdravotníckej organizácie krajinou s najvyššou mierou úmrtnosti na cestách. Pri dopravných nehodách, spôsobených najmä prekračovaním povolenej rýchlosti, preplnenými komunikáciami či zlým stavom cestnej siete, ale aj samotných motorových vozidiel tam každoročne zahynie približne 140.000 ľudí. Podľa indického ministerstva dopravy to vlani bolo dokonca viac ako 146.000 osôb.

Viac o téme: NehodaAutobusIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu