Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Otec sa vybral so synčekom (†5) na návštevu: Chvíľka nepozornosti a dieťa roztrhali psy

(Zdroj: thinkstock.com)

HRADEC KRÁLOVÉ - Obrovská tragédia postihla rodinu z Česka. Počas návštevy napadla 5-ročného chlapčeka svorka psov. Agresívne zvieratá dieťatko, žiaľ, zabili.

Nešťastie sa stalo v nedeľu v Lužci nad Cidlinou na Královohradecku v Česku. Otec prišiel s chlapčekom na návštevu, zarozprával sa a dieťa odbehlo. Tragédii už nedokázal zabrániť. Synčeka napadli viaceré susedove psy, na následky zranení zomrel. Polícia prípad vyšetruje pre podozrenie zo spáchania trestného činu usmrtenia z nedbanlivosti, uviedol to policajný hovorca Jan Čížkovský.

Policajti podľa hovorcu celý incident vyšetrujú od nedeľného popoludnia. "Psy, ktoré sa mali útoku dopustiť, sa v súčasnosti nikde na verejnosti voľne nepohybujú," povedal hovorca.
Čížkovský dodal, že s ohľadom na rodinu a pokračujúce vyšetrovanie policajti nebudú k prípadu v súčasnosti zverejňovať viac informácií. Tragédiu nechcela komentovať ani pracovníčka obecného úradu v Lužci, kde žije vyše päť stoviek obyvateľov. "Nebudeme sa k tomu vôbec vyjadrovať," povedala dnes.


Prečítajte si aj:

Smrtiaci útok krvilačného psa: VIDEO Krik a plač, chlapček (†3) nemal žiadnu šancu!


Podľa informácií českých médií ide o problémové psy, s ktorými majú susedia nepríjemné skúsenosti. Z kotercov sa neustále ozýva hlasný štekot. Miestni uviedli, že agresívne zvieratá im naháňajú ovce. Suseda povedala, že jeden zo psov ju v minulosti pohrýzol.   

Z dostupných informácií vyplýva, že podobný prípad sa naposledy stal v decembri 2012 v Prahe na Žižkove. Pes patriaci rodine tam vtedy napadol a pohrýzol malé dieťa, ktoré na mieste zomrelo.

 

Viac o téme: TragédiaPsyChplaček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu