Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Polícii sa podaril parádny záťah: Zlikvidovali teroristickú skupinu, v tejto krajine chystali útoky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

RABAT - O zlikvidovaní teroristickej skupiny, ktorá sa chystala realizovať útoky na severe Maroka a disponovala plánmi na ich uskutočnenie, informovalo dnes ministerstvo vnútra severoafrickej krajiny.

Podľa komuniké rezortu, ktorého obsah sprostredkovali francúzske elektronické médiá, došlo v Casablanke, Feze a Udžde k zadržaniu troch extrémistov, čím sa podarilo zabrániť viacerým nebezpečným akciám teroristického charakteru vo vysokom štádiu prípravy.

Hlava skupiny si prenajala priestory v okolí Udždy, v ktorých sa vyrábali nálože na diaľkové odpálenie. Marocká polícia zhabala aj značné množstvo chemikálií vhodných na výrobu trhavín. Odhalení teroristi boli v kontakte s džihádistami z Daeš bojujúcimi v Sýrii a Iraku. Ich terčmi mali byť pri útokoch citlivé a životne dôležité objekty v Debdu, Feze, Saidii a Udžde. Po realizácii plánov v Maroku sa chceli v Líbyi pripojiť k Daeš.

V Maroku, kde sa v posledných rokoch podarilo predísť viacerým teroristickým operáciám extrémistov, pokračujú v uplynulých mesiacoch preventívne akcie bezpečnostných zložiek, pri ktorých dochádza k likvidácii teroristických buniek a skupín. Práve marockí občania figurujú nezriedka medzi podozrivými, vyšetrovanými, zadržanými a uväznenými migrantmi v súvislosti s teroristickými aktivitami, a to vo viacerých európskych krajinách.

Viac o téme: TeroristiMarokoDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu