Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Južné štáty USA zápasia s povodňami: FOTO Vyhlásený je stav ohrozenia, voda siaha až po pás

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA)

NEW ORLEANS - Štáty USA na pobreží Mexického zálivu zasiahli v piatok povodne v dôsledku výdatných dažďov, ktoré by podľa predpovedí mohli pokračovať aj cez víkend.

Podľa údajov americkej Národnej meteorologickej služby, ktoré priniesla dnes agentúra AP, sa vyliali z brehov mnohé rieky na juhovýchode Louisiany a juhu Mississippi, výstraha pred povodňami však platí aj na juhu Alabamy.

Južné štáty USA zápasia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Z postihnutých oblastí hlásia najmenej dvoch mŕtvych; desiatky ľudí museli zachraňovať po tom, ako ich uväznila v domoch voda siahajúca po pás.

Louisianský guvernér Bel Edwards sa vzhľadom na povodňovú situáciu predčasne vrátil z politického mítingu v Colorade a vyhlásil na území svojho štátu stav ohrozenia.

Televízna stanica WAFB informovala, že voda zaplavila i suterén guvernérskej rezidencie v hlavnom meste Baton Rouge a Edwardsovu rodinu dočasne presunuli na iné miesto.

Očakáva sa , že rieky Amite a Comite v Louisiane dosiahnu cez víkend rekordnú výšku hladiny. Mohli by pritom zaplaviť obývané oblasti v okolí Baton Rouge.

Južné štáty USA zápasia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Ešte v piatok ráno miestneho času zaznamenali rekordnú výšku hladiny na úseku rieky Tickfaw južne od hranice štátov Louisiana a Mississippi.

Viac o téme: PovodeňUSAMississippiLouisiana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu