Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Hanba Slováka v Česku: VIDEO Zásahu elitných policajtov, takto sa k nemu zlanili zo strechy

Kukláči v akcii
Kukláči v akcii (Zdroj: Foto: polícia)

PRAHA - Elitní policajti mali plné ruky práce. Poriadnu hanbu nám v Česku narobil recidivista (53), ktorý si už na Slovensku trest odpykal. Vybral sa ale k našim západným susedom a tam v páchaní trestnej činnosti pokračoval. Po zásahu kukláčov skončil opäť v policajnej cele a čaká na ďalší osud.

Českí kriminalisti sa od mája minulého roka zaoberali sériou úverových podvodov, ktoré páchal 53-ročný Slovák. "Ten si v priebehu od mája minulého roka do tohtoročného februára v štyroch prípadoch pod falošnou identitou od rôznych finančných inštitúcií postupne napožičiaval takmer pol milióna českých korún (18,5 tisíc eur, pozn. red.), ktoré ale nikdy nemal v úmysle vrátiť," informovala hovorkyňa pražských policajtov Iveta Martínková s tým, že páchateľ mal falošné doklady s vymyslenými menami. O rovnaký podvod sa pokúsil aj piatykrát, no pôžička vo výške niekoľkých desaťtisícov českých korún bola v priebehu schvaľovacieho procesu zamietnutá a peniaze tak v tomto prípade nedostal. 

Pozrite si video zo zásahu českých kukláčov.

"Kriminalistom sa teraz podarilo po dlhej a usilovnej práci vypátrať podozrivého muža, ktorého so súhlasom justičných orgánov a za asistencie pražskej zásahovej jednotky zadržali priamo v jeho byte v pražských Stodůlkách," opísala policajná hovorkyňa.


Prečítajte si aj: 

FOTO Polícia zverejnila štatistiky kriminality: Prekvapenie! Bratislava stráca prvenstvo


Polícia už muža obvinila z trestného činu úverový podvod, za čo by mu v prípade odsúdenia hrozil trest odňatia slobody až na osem rokov. Vo výmere trestu sa odrazia najmä už spôsobené škody. Obvinený je pekný kvietok, ide o recidivistu, ktorý bol už za rovnaké činy na Slovensku odsúdený. 

Pozrite si video z domovej prehliadky obvineného Slováka.

 

Viac o téme: ZásahPolícieKukláči
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu