Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Muž sa na aute odvážne rútil k izraelskej hliadke: Reakcia polície ho stála život

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

JERUZALEM - Izraelské bezpečnostné sily zastrelili dnes v Predjordánsku mladého Palestínčana, ktorý sa autom veľkou rýchlosťou približoval k hliadkujúcim policajtom. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie izraelskej armády.

Príslušníci polovojenskej pohraničnej polície spustili paľbu na vozidlo, ktoré sa veľkou rýchlosťou blížilo k ich kontrolnému stanovišťu, opisuje armádne komuniké. Ďalší mladý Palestínčan z trojčlennej posádky auta utrpel pri streľbe zranenia a tretieho mladíka izraelská hliadka zadržala. Palestínske ministerstvo zdravotníctva identifikovalo mŕtveho Palestínčana ako 22-ročného Anwara Salajmu.

Podľa AP čelia Izraelčania od minulej jesene sérii útokov Palestínčanov. O život prišlo už 33 Izraelčanov a približne 200 palestínskych Arabov - väčšina z nich sú podľa Izraela páchatelia útokov, ktorých na mieste zneškodňuje izraelská armáda. Palestínčania svojimi útokmi protestujú proti pretrvávajúcej okupácii svojich území Izraelom a proti porušovaniu dohodnutých pravidiel o návštevách miest posvätných pre islam i judaizmus. Izrael toto obvinenie odmieta.

Viac o téme: ZastreleniePolícia Izrael
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu