Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Lajčák odcestoval do Pekingu: Rokovanie s rezortným kolegom o slovenskom predsedníctve

Miroslav Lajčák
Miroslav Lajčák (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

BRATISLAVA/PEKING – Slovenský minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák a jeho čínsky rezortný kolega Wang I deklarovali na rokovaní v Pekingu záujem na ďalšom rozvoji vzťahov vo všetkých oblastiach. Informoval o tom tlačový odbor rezortu diplomacie.

Miroslav Lajčák je v týchto dňoch na pracovnej návšteve Čínskej ľudovej republiky. Podľa tlačového odboru by sa rozvoj mal týkať kontaktov na politickej a medzirezortnej úrovni, hospodárskej spolupráce, diverzifikácie obchodu, investícií, vedy a výskumu, vzdelávania a kultúry.

Tlačový odbor ďalej informoval, že okrem bilaterálnych otázok sa partneri dotkli aj spolupráce v medzinárodných organizáciách, priorít predsedníctva Slovenska v Rade EÚ a rozšírenej spolupráce Číny a krajín strednej a východnej Európy (Čína+16).

"Verím, že zvýšený záujem Číny o región strednej Európy a potenciál iniciatívy Jeden pás, jedna cesta povedie k ďalšiemu prehĺbeniu našich obchodno-investičných vzťahov,“ zdôraznil minister Lajčák. Počas stretnutia sa ministri venovali aj aktuálnym prioritám spolupráce EÚ-Čína a to aj v súvislosti s nadchádzajúcim bilaterálnym summitom, ktorý sa uskutoční 12.–13. júla v Pekingu. 

Viac o téme: MiroslavPekingSlovenské predsedníctvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu