Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Teplo zaútočilo na diaľnicu: VIDEO Z vodičov sa v priebehu chvíľky stávajú piloti

Poškodená vozovka
Poškodená vozovka (Zdroj: Foto: youtube)

MINNESOTA - Extrémne teploty sa stali príčinou nepríjemného prekvapenia pre vodičov ciest v Minnesote. Zábery na videu ukazujú, ako sa v jednom okamihu vodiči motorových vozidiel ocitnú vo vzduchu a ich autá sa stanú na malú chvíľu neovládateľné.

Niekoľko dňové vysoké teploty spôsobili, že sa betón začal posúvať a tak sa stalo to, čo by na cestách len tak niekto nečakal. Aj keď si táto zmena vozovky nevyžiadala žiadne veľké zranenia, odborníci varujú motoristov aby boli nie len v zimných ale aj v horúcich letných mesiacoch opatrní. V letnom období pri extrémnych teplotách a pod silným slnečným žiarením betónové dosky absorbujú viac tepla a dôsledkom je, že sa začnú rozširovať. „Teplo spôsobuje trenie a tlak na spojoch medzi betónovými doskami na pozemných komunikáciach. V prípade, že nastane situácia a spoj medzi dvoma betónovými platňami je príliš tesný, dosky sa automaticky nemajú kam posúvať a začnú sa vytláčať hore. Betón sa môže buď vytláčať hore, prasknúť alebo sa rozísť,“ vysvetľuje národná meteorologická služba.

Úradníci z dopravného oddelenia v Minnesote upozornili motoristov aby boli opatrný, prispôsobili svoju jazdu vozovke a pri stretnutí sa s takýmto cestným problémom kontaktovali príslušné úrady. Tie avizujú, že nie je možné predpovedať, kde a kedy počas trvania vysokých teplôt môže k takémuto javu prísť. 

Viac o téme: AutáDiaľnicaVozovka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu