Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Verdikt! Sexvražda študentky (†25) vo Viedni: Rakúšania naparili Gambijčanovi tvrdý trest

Abdou I. Zobraziť galériu (5)
Abdou I. (Zdroj: SITA/AP)

VIEDEŇ - Rakúsky súd poslal včera do väzenia na doživotie žiadateľa o azyl z Gambie po tom, čo bol uznaný vinným z vraždy americkej au-pair, s ktorou sa spoznal na internete. Abdou I. zadusil Lauru Mannovú, ktorú našli nahú v jej prenajatom byte vo Viedni 25. januára tohto roka. Záchranné zložky zalarmovali jej zamestnávatelia, pretože nevyzdvihla ich dieťa zo školy. Rakúska polícia predpokladá, že išlo o prípad vraždy zo žiarlivosti, pretože Gambijčan našiel ležať svoju milenku vedľa 15-ročného Afganca, s ktorým mala taktiež pohlavný styk.

Zvrat v sexvražde Američanky (†25) vo Viedni? Muž dostal amok, načapal ju s Afgancom (15)

Súd s Gambijčanom trval iba pár hodín. Verdikt bol jednomyseľný, vinný z vraždy a doživotie. Sudca Ulrich Nachtlberger sa vyjadril, že za okolností, ako boli tieto, išlo o jediný možný primeraný trest. Uviedol, že obžalovaný hanebne zneužil starostlivú povahu a dôveru svojej 25-ročnej obete a potom klamal o tom, čo urobil, aby sa vyhol väzeniu.

Verdikt! Sexvražda študentky (†25)
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP)

Laura Mannová ponúkla Abdouovi ubytovanie prostredníctvom internetových stránok po tom, čo mu hrozila deportácia. Medzi dvojicou údajne vznikol čoskoro milenecký pomer. Deň predtým, ako bola zavraždená, ju muž našiel po večierku v jej byte ležať vedľa tínedžera z Afganistanu. Podľa DNA dôkazov mala Mannová s chlapcom pohlavný styk.

Verdikt! Sexvražda študentky (†25)
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP)

Prokurátori veria, že žiarlivosť dohnala Gambijčana k vražde. Mannovej telo objavili hasiči, ktorí do bytu vnikli na základe obáv jej zamestnávateľov. Zvyčajne spoľahlivá pestúnka totiž nebola v škole po ich dieťa. Obeť našli napoly vyzlečenú, obklopenú sviečkami s tvárou obrátenou k matracu. Súdni znalci zistili, že bola násilne udusená vankúšom počas sexu. Po otrasnom čine sa Gambijčan pokúsil zapáliť niektoré kusy šiat v kúpeľni, potom vzal cennosti a utiekol do Švajčiarska.

Verdikt! Sexvražda študentky (†25)
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP)

Páchateľa chytili deväť dní po objavení tela a na začiatku apríla ho deportovali späť do Rakúska. Abdou obvinenia popieral, hoci boli proti nemu aj záznamy z mobilného telefónu, ktoré dokazovali, že bol v čase vraždy vo Viedni. Trval na tom, že vtedy sa nachádzal vo Švajčiarsku alebo v Miláne, ale nedokázal si presne spomenúť.

Štát sa tvári, že o ničom nevie: Arabi si berú Európanky za druhé a tretie manželky

Laura Mannová
Zobraziť galériu (5)
Laura Mannová  (Zdroj: FB/Lauren Mann)

Jeho právnička Astrid Wagnerová povedala, že sa plánujú proti verdiktu odvolať. V Rakúsku trvá doživotie zvyčajne okolo 21 rokov, než má odsúdený nárok požiadať o podmienečné prepustenie. Informoval portál dailymail.co.uk.

Viac o téme: VraždaViedeňAbdou I.Laura Mann
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu