Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Americkí homosexuáli v ohrození: Polícia zmarila ďalší beštiálny útok šialenca

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SANTA MONICA - Ťažko ozbrojený muž, ktorého v nedeľu zadržali počas cesty na pochod gay pride v metropolitnej oblasti kalifornského Los Angeles, policajtom nepovedal o zámere útočiť na podujatí. Pôvodnú informáciu spresnila predstaviteľka polície v meste Santa Monica, píše agentúra AP.

Policajná veliteľka Jacqueline Seabrooksová v nedeľu na Twitteri uviedla, že James Wesley Howell (20) po zatknutí hovoril o tom, že chce "ubližovať" na pochode LA Pride, na ktorom sa každoročne podľa úradov zúčastňujú státisíce ľudí. Neskôr však svoje vyjadrenie opravila - Howell povedal len to, že ide na pochod, nevyjadril sa však k motivácii svojej cesty.

Mladý muž zo štátu Indiana skončil vo väzbe v nedeľu nadránom po tom, ako obyvatelia v meste Santa Monica nahlásili jeho podozrivé správanie. V jeho aute, zaparkovanom v protismere na rušnej ulici, našli tri útočné pušky, zásobníky s veľkou kapacitou a ďalšiu muníciu, ako aj chemikálie použiteľné na výrobu výbušného zariadenia.

Zatknutie prišlo len niekoľko hodín po tom, ako v nočnom gay klube v meste Orlando na Floride zabil ozbrojenec 50 ľudí. Polícia uviedla, že spojenie medzi oboma prípadmi nenašla. Prípad zatknutia v Kalifornii prevzal Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI).

Po zadržaní v Santa Monike organizátori podujatia LA Pride v neďalekom meste West Hollywood vyhlásili, že tragédia z Orlanda len zvýšila ich odhodlanie pokračovať vo svojich plánoch. Pochod a sprievodný hudobný festival sa konali za zvýšených bezpečnostných opatrení.

Viac o téme: útok USA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu