Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ďalšia dráma na palube EgyptAir: Núdzové pristátie lietadla so 135 ľuďmi, hrozba výbuchu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

KÁHIRA - Stroj aeroliniek EgypAir, letiaci z Káhiry do Pekingu, musel dnes núdzovo pristáť v Uzbekistane kvôli bombovej hrozbe. Informovali o tom zdroje z leteckej spoločnosti.

V prípade lietadla EgyptAir sa vynárajú ďalšie stopy: Úrady už identifikovali signál

Zdroje Egyptair podľa miestnych agentúr a médií potvrdili, že let MS955 opustil Káhiru a zamieril do Pekingu, keď po troch hodinách od vzletu telefonoval anonym bezpečnostným úradom a upozornil ich na prítomnosť bomby na palube lietadla.

Spoločnosť potom informovala pilota o mimoriadnej udalosti a požiadala ho, aby núdzovo pristál na najbližšom letisku, ktoré sa nachádzalo v Uzbekistane. Po dosadnutí na zem bolo 118 cestujúcich a 17 členov posádky evakuovaných a pyrotechnici prehľadali pasažierov, priestory aj batožinu.

Podľa rovnakých zdrojov ide o prvé varovanie svojho druhu na palube EgyptAir, ku ktorému došlo po štarte. Agentúre Reuters mali neskôr potvrdiť, že poplach bol falošný. "Lietadlo sa chystá pokračovať vo svojej ceste. Bol to podvod, vďakabohu," uviedol jeden zo zdrojov.

Ešte neuplynul ani mesiac odvtedy, čo let MS804 spoločnosti EgyptAir zmizol nad Stredozemným morom na ceste z Paríža do Káhiry. Vyšetrovanie havárie stále prebieha, za jednu z možných príčin tragédie je považovaný teroristický čin. Pri katastrofe zahynulo 66 ľudí.

Viac o téme: BombaHrozbaEgyptair
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu