Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

MIMORIADNA SPRÁVA Tajné služby hlásia obrovský úspech: Stopli teroristické útoky Daeš v Nemecku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Youtube/BBC News )

BRATISLAVA - Tajné služby sa dnes pochválili skvelým úlovkom. Zatkli podozrivých džihádistov, ktorí plánovali teroristické útoky. Sýrčania majú byť napojení na teroristov zo skupiny Daeš. Útoky plánovali v jednom z veľkých nemeckých miest.

Nemecká polícia dnes podľa serveru Spiegel Online zatkla trojicu Sýrčanov zrejme napojených na Islamský štát. Podozrieva ich z toho, že plánovali teroristický útok v Düsseldorfe na západe Nemecka. Štvrtý muž, ktorý sa mal na akcii podieľať, je teraz vo väzbe vo Francúzsku.

Partia štyroch atentátnikov

Teroristická organizácia podľa serveru mužov vyslala do Nemecka, aby tam zaútočili. Terčom malo byť centrum Düsseldorfu, ktorý má asi 600 tisíc obyvateľov a je hlavným mestom Severného Porýnia-Vestfálska. Pri útoku mali dvaja muži na svojom tele odpáliť výbušniny, ďalší dvaja potom mali v zabíjaní pokračovať.

Štvrtý sedí v base

Dvaja zo štvorice mužov prišli podľa Spiegelu v roku 2014 do Turecka, odkiaľ vlani pokračovali balkánskou cestou do Nemecka. Tu prehovorili ďalšieho Sýrčana, aby sa k nim pridal. Štvrtým mužom v skupine je odborník na výbušniny, ktorý do Nemecka prišiel už v roku 2014.

Dnešné zatknutia sa uskutočnili v Severnom Porýní-Vestfálsku, Bádensku-Württembersku a jednej z východných spolkových krajín. Štvrtý muž sedí vo vyšetrovacej väzbe vo Francúzsku, kam sa vydal po teroristických útokoch v Bruseli. Práve on plány vyzradil a francúzske úrady o nich potom informovali nemeckú stranu.

Ďalší plánoval útok na Berlín

Nemecká polícia dnes úradovala tiež v meste Herne v Severnom Porýní-Vestfálsku, kde zatkla dvadsaťpäťročného Sýrčana, ktorého podozrieva z toho, že na Silvestra plánoval bombový útok v oblasti Berlína. Informovala o tom agentúra DPA, podľa ktorej ale prípad vyvoláva množstvo otázok. Polícia pri domovej prehliadke totiž neobjavila žiadne výbušniny, ani ďalšie materiály, ktoré by jej podozrenie potvrdili.

Viac o téme: TerorizmusNemeckoDaešAtentátnici
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu