Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Somálsku rozmetali členov teroristickej organizácie: Padol aj údajný vodca

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOGADIŠO - Somálske špeciálne jednotky usmrtili v stredu 16 členov teroristickej organizácie aš-Šabáb vrátane údajného organizátora vlaňajšieho teroristického útoku na univerzitu v kenskom meste Garissa, pri ktorom vlani v apríli zahynulo 148 ľudí. Informovala o tom agentúra DPA.

Pri zásahu neďaleko mesta Kismayo ležiacom asi 500 kilometrov južne od somálskej metropole Mogadišo príslušníci špeciálnych jednotiek zabili Mohameda Mohamuda Aliho, známeho aj pod prezývkami Mohamed Kuno či Gamadhere. Kenská vláda bezprostredne po vlaňajšom útoku v Garisse zverejnila Mohamudovu podobizeň s poznámkou "Najhľadanejšia osoba" a za jeho dolapenie vypísala odmenu 20 miliónov kenských šilingov (asi 198.500 eur).

Za uplynulé roky sa tento militant prihlásil k niekoľkým útokom vrátane masakry v kameňolome v kenskom okrese Mandera, pri ktorom v decembri 2014 zahynulo 36 robotníkov. Pri útoku na univerzitu v Garisse ležiacu na severovýchode Kene zabili maskovaní militanti 148 ľudí, prevažne študentov. Jeden z najtragickejších teroristických útokov v dejinných Kene spáchalo štvorčlenné komando aš-Šabábu, ktoré spočiatku strieľalo bezhlavo, potom sa začalo zameriavať na kresťanov.

Viac o téme: SomálskoBezpečnostné jednotky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu