Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Horor na ceste v Taliansku: Expriateľ polial študentku (†22) alkoholom a zaživa ju upálil

Vpravo stojí zhorené auto študentky. Zobraziť galériu (5)
Vpravo stojí zhorené auto študentky. (Zdroj: SITA/AP, FB)

RÍM - Taliansku vysokoškoláčku upálil zaživa jej expriateľ potom, čo mu dala košom a on to nedokázal akceptovať. Sara Di Pietrantonio tragicky zomrela v nedeľu pred svitaním, keď ohrdnutý milenec Vincenzo Paduano (27) podpálil jej auto a následne aj ju. Podľa jedného z vyšetrovateľov ide o najdesivejší trestný čin, aký vo svojej kariére videl.

Syn (19) ruského magnáta brutálne zavraždil matku: Mal z nej vyháňať diabla, lebo s ním chcela sex

Podľa prokurátorky Paduano svoju bývalý priateľku prenasledoval aj po tom, čo vybehla z vozidla v časti Ríma zvanej Magliano a keď ju dohonil použil na podpálenie ženy, ktorej tvár predtým polial alkoholom, zapaľovač. "Môžem povedať, že za posledných 25 rokov v tejto práci som nikdy nevidel niečo také strašné," povedal Luigi Silipo, vedúci policajný vyšetrovateľ.

Sara a Vincenzo spolu chodili dva roky.
Zobraziť galériu (5)
Sara a Vincenzo spolu chodili dva roky.  (Zdroj: SITA/AP, FB)

Paduano je v súčasnosti vo väzbe pre podozrenie z úkladnej vraždy. Zabitie expriateľky najprv popieral, ale po ôsmich hodinách výsluchu sa priznal k zločinu.  Prokurátorka Maria Monteleoneová sa vyjadrila, že sa nedokázal zmieriť s tým, že ho študentka opustila a pomstu si náležite naplánoval.

Podľa Silipa mladík odišiel z práce, kde robí ako ochrankár, asi o tretej hodine ráno a čakal pred domom súčasného Sarinho priateľa. Potom, čo žena z domu vyšla, nasadla do auta a Vincenzo ju prenasledoval, až nakoniec donútil jej vozidlo zastaviť na krajnici. Potom k nej prišiel a počas hádky interiér auta aj Saru polial alkoholom.

FOTO Horor na ceste
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP, FB)

Keď vybehla z auta, podpálil ho a asi po 100 metroch ju dohonil a svoje dielo zapaľovačom dokonal. "Nechal ju zomrieť brutálnym spôsobom," uviedol policajný vyšetrovateľ. Bezpečnostné kamery na mieste činu zaznamenali niektoré časti udalostí, vrátane najmenej dvoch áut, ktoré prešli okolo, zatiaľ čo žena márne kričala o pomoc.

Prokurátorka vyzvala občanov, aby sa prestali pozerať na druhú stranu, ak dochádza ku zločinu. Ak by totiž okoloidúci žene pomohli, mohli jej život zachrániť. Taktiež povzbudila ženy, aby prestali tolerovať vyhrážky tých, s ktorými sa rozišli. V Taliansku sa totiž podľa nej stále muži utiekajú k násiliu, ak je žena tá, ktorá vzťah ukončí. Informoval portál MailOnline.

FOTO Horor na ceste
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP, FB)

FOTO Horor na ceste
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP, FB)

Viac o téme: UpálenieSara Di Pietrantonio
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu