Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pred dvoma rokmi im tragédia vzala to najcennejšie: Osud páru doprial vzácny dar

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP, mh17.onderzoeksraad.nl/)

PERTH - Austrálskemu páru, ktorého tri deti zahynuli pri zostrelení malajzijského boeingu nad Ukrajinou v júli 2014, sa v utorok narodila dcérka Violet May, informovala stanica BBC.

Anthony Maslin a Marite Norrisová prišli o svoje tri deti vo veku 8, 10 a 12 rokov, ktoré cestovali v zostrelenom lietadle so svojím starým otcom Nickom Norrisom späť do Austrálie. Narodenie dcérky Violet označili za "úžasný dar"

"Violetin príchod je dôkazom nášho presvedčenia, že láska je silnejšia ako nenávisť," uviedli vo vyhlásení z Perthu, kde žijú. "Ešte stále cítime bolesť, ale Violet a vedomie, že všetky štyri naše deti sú naveky s nami, vnášajú svetlo do našej temnoty," citovala ich tlačová agentúra Reuters.

Let MH17 spoločnosti Malaysia Airlines smerujúci z Amsterdamu do Kuala Lumpuru bol zostrelený počas preletu nad nepokojnou východnou Ukrajinou. Pri havárii lietadla zomrelo všetkých 298 cestujúcich a členov posádky, vrátane 80 detí.

Lietadlo zasiahla raketová strela Buk typu zem-vzduch ruskej výroby. Západní predstavitelia a ukrajinská vláda obvinili z činu povstalcov podporovaných Ruskom. Ruské orgány však akúkoľvek zodpovednosť odmietli a naopak zo zostrelenia civilného dopravného lietadla obvinili ukrajinské vládne sily.

Viac o téme: DetiLietadloPárMh17
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu