Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Ďalšie zemetrasenie v Európe: Otrasy o sile 5,0 vo Francúzsku!

Epicentrum zemetrasenia Zobraziť galériu (2)
Epicentrum zemetrasenia (Zdroj: topky)

PARÍŽ - Francúzsko zasiahlo zemetrasenie o sile 5 stupňov Richterovej stupnice. Ide už o druhý prípad zemetrasenia za tento týždeň v Európe.

Západným Francúzskom otriaslo zemetrasenie. Posledné správy hovoria o sile 5 na Richterovej stupnici. Uviedla to monitorovacia seizmologická stanica ReNaSS na svojej webovej stránke. Agentúra Reuters uvádza silu 5,2 stupňa Richterovej stupnice. Ide o najsilnejšie zemtrasenie od apríla 2014.

Zemetrasenie sa malo začať dnes v čase 08:46 s epicentrom 10 kilometrov od mesta Rochefort. Zatiaľ nie sú hlasené žiadne škody, ani zranenia. Miestne médiá prinášajú svedectvá ľudí, ktorí pocítili otrasy, žiadne výrazné škody či následky však nezaznamenali.

Epicentrum zemetrasenia
Zobraziť galériu (2)
Epicentrum zemetrasenia

Hasiči či záchranári zatiaľ neboli privolaní, informuje agentúra Bloomberg. Otrasy pocítili aj ľudia v okolí. Na sociálnych sieťach sa objavujú fotky z inkriminovaného miesta.

Ide už o druhé zemetrasenie v Európe za tento týždeň. V pondelok sa triasla zem aj neďaleko Slovenska, v Rakúsku.

V epicentre, vo Viedni, namerali 4,6 stupňa Richterovej stupnice. Otrasy boli citeľné v oblasti mesta Alland, ktoré sa nachádza neďaleko Viedne. Informovala o tom agentúra APA s odvolaním sa na Rakúsky meteorologický inštitút (ZAMG).

Viac o téme: Zemetrasenie Francúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu