Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO Záhady v Japonsku: Po zemetrasení sa v uliciach objavila tajomná pena

Záhadná pena v uliciach Japonska Zobraziť galériu (6)
Záhadná pena v uliciach Japonska (Zdroj: Foto: youtube)

FUKUOKA - Koncom minulého týždňa zasiahlo Japonsko silné zemetrasenie. Smrteľné otrasy pripravili o život mnohých ľudí, ďalší sa zranila alebo sú nezvestní. Po niekoľkých hodinách od nešťastia ale nastal ďalší šok. Obyvatelia sa ulicami brodia záhadnou penou. Objavila sa po ničivých otrasoch.

Tajomná vrstva peny pokryla ulice japonského mesta. Objavila sa v južnej časti Fukuoka ešte v sobotu ráno ako dôsledok zemetrasenia, ktoré zasiahlo región Kumamoto.

 

Obyvatelia zverejnili obrázky a videá nevysvetliteľnej peny. Zároveň sa objavilo mnoho teórií a špekulácií o jej príčinách. Jedna hovorí o tom, že otrasy mohli spôsobiť rotrhnutie podzemného potrubia.  

Pozrite si video z japonských ulíc

 

VIDEO Záhady v Japonsku:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: youtube)

Zametresanie spôsobilo masívne zosuvy pôdy, ktoré zničili mosty, budovy a komunikácie. Ľudia opustili 410 tisíc domovov. Úradníci varujú, že očakávané prívalové dažde by mohli vyvolať ďalšie zosuvy pôdy, ktoré už zničil cestnú sieť. Po dvoch silných zemetraseniach na juhojaponskom ostrove Kjúšú dostali mnohí z evakuovaných iba obmedzené množstvo vody, jedla a ďalších nevyhnutných každodenných potrieb. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

VIDEO Záhady v Japonsku:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: youtube)

Niektorí z obyvateľov, ktorí boli evakuovaní do miestnej školy v dedine Nišihara, východne od mesta Kumamoto, sa ponosovali na nedostatok potravinovej pomoci, uviedol regionálny denník Nišinihon. Citoval 25-ročnú matku s bábätkom, ktorá povedala, že dostali "iba jeden kopček ryže a jeden kopček zmrzliny".

VIDEO Záhady v Japonsku:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Miestne úrady informovali, že do škôl, telocviční a komunitných centier v prefektúre Kumamoto evakuovali približne 110.000 ľudí. Niektorí z evakuovaných strávili vyše dve hodiny v rade čakaním na fľašu pitnej vody a kopček ryže, dodali noviny. Mnohí ľudia v regióne strávili noc v autách, pretože pokračujú následné otrasy a núdzové ubytovne sú preplnené.

VIDEO Záhady v Japonsku:
Zobraziť galériu (6)

VIDEO Záhady v Japonsku:
Zobraziť galériu (6)

Od prvého silného otrasu s magnitúdou 6,5 v Kumamote vo štvrtok večer v regióne zaznamenali už vyše 450 následných otrasov. V sobotu ráno (miestneho času) oblasť podľa Meteorologickej agentúry zasiahlo ďalšie zemetrasenie s magnitúdou 7,3. Japonské médiá uvádzajú, že v prefektúre Kumamoto zemetrasenie zabilo 42 ľudí a 10 je stále nezvestných.

Viac o téme: PenaZáhadaZemetrasenie Japonsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu