Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

VIDEO Tragédia v Bruseli nenechala chladným ani Putina či Obamu: Zaviazali sa k TOMUTO!

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Teroristické útoky v Bruseli zdôraznili potrebu zjednotenia svetového úsilia v boji proti terorizmu, uviedol dnes ruský prezident Vladimir Putin. Putin svoj televízny príhovor začal vyjadrením sústrasti rodinám obetí útokov v Bruseli.

"O otázkach týkajúcich sa boja proti terorizmu sme hovorili opakovane a účinne proti nemu bojovať je možné iba spojením síl," dodal Putin. Viacerí ruskí poslanci a ďalší predstavitelia v minulosti opakovane kritizovali neochotu Západu spolupracovať v boji proti terorizmu aj s Moskvou, ktorá vyplýva zo sporu ohľadne krízy na východe Ukrajiny, pripomenula v tejto súvislosti agentúra AP. 

Americký prezident Barack Obama vyjadril dnes úprimnú sústrasť Belgicku a jeho obyvateľom, informoval Biely dom. Obama to uviedol počas telefonického rozhovoru s belgickým premiérom Charlesom Michelom. Politici spolu telefonovali v reakcii na dnešné teroristické útoky v belgickej metropole Brusel. Obama Belgicku ponúkol pomoc pri vyšetrovaní celého incidentu, ako aj pri pátraní a potrestaní zodpovedných osôb. 

Biely dom spresnil, že Obama zopakoval podporu Spojených štátov Belgičanom, NATO a Európskej únii. Spojené štáty tiež zaviazal k plnej spolupráci pri úsilí bojovať s terorizmom. Šéf Bieleho domu dnes uzatvára historickú návštevu Kuby. 

Viac o téme: Barack ObamaVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu