Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Škandál amerických vojakov: Na základni majú jadrové rakety a oni spravili toto!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Americké letecké sily vyšetrujú asi desať svojich príslušníkov, ktorí na základni vybavenej jadrovými raketami údajne užívali nelegálne drogy vrátane kokaínu. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na nemenovaných predstaviteľov obrany USA.

Podľa týchto zdrojov ide hlavne alebo výlučne o príslušníkov bezpečnostných síl 90. raketového krídla na leteckej základni Francisa E. Warrena v štáte Wyoming. V rámci vyšetrovania boli dočasne suspendovaní. Očakáva sa, že letectvo Spojených štátov bude o prípade informovať ešte dnes.

Suspendovali 14 vojakov z raketovej základne, vyšetrujú ich za drogy

Z dôvodu vyšetrovania "nelegálnej drogovej činnosti" americké letecké sily suspendovali 14 príslušníkov, ktorí zaisťovali bezpečnosť základne s medzikontinentálnymi balistickými raketami. Oznámil to dnes generál letectva USA Robin Rand.

"Tvrdenia o drogách týkajúce sa týchto 14 vojakov sú presvedčivé," konštatoval Rand na tlačovej konferencii. 

Podľa neho k tomu malo dôjsť v čase, keď vojaci neboli v službe. Rand odmietol špecifikovať, o aké drogy išlo, informovala agentúra Reuters.

Agentúra AP s odvolaním sa na nemenovaných predstaviteľov obrany predtým uviedla, že vojaci údajne užívali nelegálne drogy vrátane kokaínu. Podľa týchto zdrojov ide hlavne alebo výlučne o príslušníkov bezpečnostných síl 90. raketového krídla na leteckej základni Francisa E. Warrena v štáte Wyoming - vybavenej jadrovými raketami.

Viac o téme: USAWyoming
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu