Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Polícia odhalila dílerov: Nigérijčan mal v tele kokaín, ďalší muž v samolepkách LSD

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Listová zásielka s detskými samolepkami obsahovala drogu LSD. Objavili ju bratislavskí colníci v stredu 6. apríla v sklade medzinárodnej kuriérskej spoločnosti. Drogy v zásielke s detskými samolepkami objavil špeciálne vycvičený pes, ktorý viackrát za sebou označil práve túto zásielku.

Ako ďalej informovala hovorkyňa Finančnej správy SR Patrícia Macíková, v zásielke colníci našli hárok samolepiek s detskými motívmi, ktorý v sebe ukrýval ďalší hárok v priesvitnom obale. Ten sa dal rozdeliť na ďalších 25 častí, z nich dve časti chýbali. Testy potvrdili, že v zásielke sa nachádzala droga LSD. "S touto drogou sa colníci už niekoľko rokov v listových zásielkach nestretli," uviedla Macíková s tým, že prípad bratislavskí colníci odovzdali príslušníkom z Kriminálneho úradu finančnej správy.

Drogy našli colníci v prvý aprílový deň aj na bratislavskom letisku. Vo svojom tele ich pašoval 41-ročný Nigérijčan Iloka Anayo H., ktorý do Bratislavy priletel lietadlom zo španielskej Malagy. Nigérijčan sa colníkom na bratislavskom letisku zdal podozrivý, skontrolovali mu preto batožinu. V nej našli Bibliu i gumenú chirurgickú rukavicu, ktorú podľa Macíkovej používajú tzv. hltači.

V batožine mu našli aj olejček, obrázok s náboženským motívom v nemčine a s číslom spoja autobusu v Rakúsku. Colníci mali podozrenie, že muž pašuje v tele drogy, odovzdali ho preto polícii. Ako ďalej informovala Macíková, polícia neskôr potvrdila, že v tele muž pašoval 14 kapsúl s celkovým množstvom 220 gramov kokaínu.

Mladíkovi hrozí za drogy až desaťročný trest

Humenský policajný vyšetrovateľ obvinil 22-ročného muža zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. U mladíka policajti vo februári v budove na Kukorelliho ulici v Humennom našli v plastovom vrecúšku sušinu zelenej farby a tri cigarety so zmiešaným obsahom. 

Ako dnes informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, mladík vydal sušinu policajtom dobrovoľne. Znalecké skúmanie preukázalo, že v cigaretách išlo o zmes tabaku a rastliny konope. Vo vrecúšku sa nachádzali vysušené rastliny konope o celkovej hmotnosti 1,13 gramu, z čoho by bolo možné pripraviť najmenej sedem obvykle jednorazových dávok drogy. Obvinenému mladíkovi hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov. 

Viac o téme: Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu