Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Slovenské deti terčom útokov na britskej škole: Pobúrený rodič a zakomplexované reakcie!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: topky)

DOVER - V jednej z anglických škôl vyvolali Slováci neblahú pozornosť. Anglické médiá upozornili na prípad, kedy sa anonymný rodič posťažoval, prečo musia byť na anglickej škole slovenské nápisy v rodnom jazyku. To, čo nasledovalo potom, by nerád videli rodičia slovenských detí, ktoré na Ostrovoch študujú.

Jedného rodiča zo základnej školy v anglickom Doveri pobúrila informácia o tom, že na webe školy a na informačných tabuliach budú zverejnené aj slovenské názvy. Totiž až štvrtina žiakov na škole Priory Fields Primary School sú Slováci. Vedenie školy tvrdí, že chcelo iba vyjsť v ústrety každému, kto ich vzdelávaciu inštitúciu navštevuje.

Anonymný rodič, ktorého cituje britská stránka kentonline.co.uk sa pýta, "prečo škola informuje v slovenskom jazyku? Tiež newsletter a webová stránka sú po slovensky. Nie je toto anglická škola, kde sa hovorí po anglicky?" tvrdí pre web.

Slovenské deti terčom útokov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: archív)

Hovorca školy zatiaľ žiadne námietky zo strany rodičov neeviduje. "Sme inkluzívni pre všetky naše deti zo všetkých etník. Keby k nám chodili francúzske deti, mali by sme informácie vo francúzštine."

Škola sa dokonca bráni, že jeden z anglických rodičov navrhol, aby sa na dverách triedy objavil názov "neklopať" aj v slovenčine, aby aj slovenskí rodičia vedeli, že nemajú rušiť. Na webovej stránke si môžete vpravo nájsť odkaz po slovensky: "Vitajte, kliknite sem, ak chcete najnovšie správy". Po rozkliknutí sa vám zobrazí krátky program na nasledujúce obdobie.

Pod článkom to vrelo: Je to invázia

Čomu sa však škola vyhnúť nemohla, boli komentáre pod hore spomenutým článkom. "Krv mi vrie v žilách. Nejde o to, že sem idú študovať, ale že nevedia ani slovo po anglicky a zaberajú miesto našim britským školákom," tvrdí v komentári diskutujúci, ktorý bude voliť za to, aby Británia odišla z EÚ.

"Najrýchlejší spôsob pre dieťa ako sa naučiť po anglicky, je rozprávať po anglicky. Dôvod prečo nikto nič proti tomu nepovie je ten, že okamžite bude označený za rasistu. Čím skôr preč z Únie, tým lepšie," tvrdí ďalší pod článkom. "Invázia pokračuje. Naši ľudia spia. Vláda zapredaných iba spieva uspávanky," znel ďalší z komentárov. Briti budú hlasovať 23. júna o tom, či zostanú v Únii alebo nie. Niet sa čomu čudovať, že emócie sú teda v tejto krajine vrcholne vybičované.

Viac o téme: ŠkolaAnglickoSlováciDover
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu