Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Česi evakuovali hlavnú stanicu: Anonym nahlásil bombu, vlaky sa opäť zastavili

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Pražská polícia musela evakuovať na Hlavnej stanici cestujúcich z haly i z priestorov metra. Anonymný oznamovateľ nahlásil na tiesňovú linku uloženie bomby. Oznámila to policajná hovorkyňa Iveta Martínková.

Podľa Martínkovej začalo vypratanie Hlavnej stanice po 18.00. Situácia skomplikovala vlakovú dopravu, podľa webu Českých dráh je prevádzka v stanici zastavená. Dráhy obnovili prevádzku až okolo 19.00.

Anonymné hrozby bombou sú na pražskom hlavnom nádraží pomerne časté. Len vlani policajti budovu kvôli podobným vyhrážkam prehľadávali štyrikrát. Z toho dvakrát anonym oznámil uloženie bomby všeobecne na hlavnej stanici, takže polícia musela prijať bezpečnostné opatrenia na všetkých hlavných staniciach po celej krajine.

V utorok hrozil anonym bombou na hlavnom železničnom nádraží v Brne, vlaky kvôli tomu stáli asi dve hodiny. Už v pondelok železničnú dopravu v Česku na niekoľko hodín narušilo anonymné nahlásenie bomby vo vlakoch súkromných dopravcov RegioJet a Leo Express. Polícia kvôli tomu zastavila ich spoje v staniciach, evakuovala z nich vyše 1 000 ľudí a vlaky prezreli pyrotechnici. V jednom z nich, ktorý kontrolovali v Košiciach, narazili na podozrivý predmet. Ukázalo sa ale, že ide o batoh, ktorý neobsahoval výbušninu.

Za šírenie poplašnej správy ukladá trestný zákonník základnú sadzbu až dva roky väzenia. Činu sa dopustí ten, kto úmyselne spôsobí nebezpečenstvo vážneho znepokojenia aspoň časti obyvateľstva nejakého miesta tým, že rozširuje poplašnú správu, ktorá je nepravdivá.

Viac o téme: VlakBomba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu