Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

MIMORIADNA SPRÁVA: Na univerzitu vtrhli ozbrojení teroristi, 21 mŕtvych!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PAŠEVÁR - Bilancia dnešného útoku neznámych ozbrojencov na univerzitu v severozápadnom Pakistane stúpla na 21 mŕtvych, uviedla agentúra AFP s odvolaním sa na políciu. Policajná akcia proti teroristom vraj už skončila.

Zatiaľ neznámy počet útočníkov vtrhol v skorých ranných hodinách do areálu Báčá Chánovej univerzity v Čársadde, odkiaľ sa následne ozývala streľba a výbuchy. Podľa polície skupina militantov zaútočila v učebniach a priestoroch internátov, pričom využila hustú hmlu. Podľa vyjadrení predstaviteľov polície a armády zasahujúce jednotky usmrtili štyroch ozbrojencov, ďalší sa však stále ukrývajú v budovách univerzity a prestrelky pokračujú. 

MIMORIADNA SPRÁVA: Na univerzitu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Menšia časť študentov údajne zostala uväznená v budovách, ktoré obkľúčili vojaci a policajti. Pri hlavnom vstupe sa medzitým zoradili sanitky čakajúce na odvoz zranených a prišili sem aj rodičia študentov, ktorí sa vzájomne utešujú. Báčá Chánovu univerzitu na území nepokojnej pakistanskej provincie Chajbar Paštúnchvá navštevuje vyše 3000 študentov a v čase dnešného útoku sa v jej areáli nachádzalo ďalších 600 návštevníkov pri príležitosti prednesu poézie.

Pakistan už usmrtil a zatkol stovky podozrivých militantov, a to na základe protiteroristického plánu, ktorý je zakotvený aj v zákone. Plán schválili po masakre žiakov v škole, ku ktorému došlo v tomto nebezpečnom a nepokojnom regióne na severozápade Pakistanu v decembri 2014.

...

Viac o téme: UniverzitaTeroristický útok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu