Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Počet obetí sa zvyšuje, v Burkine Faso zahynulo 29 ľudí: Medzi nimi šesť Kanaďanov

Útok na hotel v Burkine Faso si vyžiadal 29 obetí Zobraziť galériu (5)
Útok na hotel v Burkine Faso si vyžiadal 29 obetí (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ - Pri útoku na kaviareň a hotel v metropole Burkiny Faso zabili militanti z al-Káidy 29 ľudí z 18 krajín a zranili 56 ďalších. Novú bilanciu oznámil dnes tamojší minister vnútornej bezpečnosti Simon Compaoré, informovala spravodajská stanica BBC.

Minister vnútornej bezpečnosti Burkiny Faso Simon Compaoré ešte skôr uviedol, že dohromady bolo z hotela Splendid a kaviarne Cappuccino oslobodených 176 rukojemníkov. Vláda medzičasom oznámila zabitie štyroch útočiacich militantov napojených na teroristickú sieť al-Káida, medzi ktorými boli aj dve ženy. Traja džihádisti - z toho dve ženy - zomreli pri oslobodzovacej operácii hotela Splendid, štvrtý pri bezpečnostnom zásahu v neďalekom hotelovom zariadení Yibi.

Útok na hotel v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Zahynulo aj šesť Kanaďanov 

Medzi doposiaľ známymi obeťami útokov je šesť Kanaďanov, päť občanov Bukriny Faso, dvaja Francúzi, dvaja Švajčiari a jeden Holanďan. Potvrdili to ministerstvá zahraničných vecí zmienených krajín, ktoré citovala agentúra Reuters. BBC dodala, že pri útokoch zahynul tiež americký misionár Mike Riddering, o ktorého smrti informovala jeho manželka prostredníctvom sociálnej siete Facebook.

Útok na hotel v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Hotel Splendid so 147 izbami aj neďaleká kaviareň Cappuccino boli obľúbené u cudzincov zo Západu. Útok na oba objekty podniklo v piatok večer komando pozostávajúce zo štyroch útočníkov, ktorí sa do centra Ouagadougou dostali dvoma terénnymi autami. K zodpovednosti za akciu sa neskôr prihlásila skupina al-Káida v islamskom Maghribe (AQIM).

Útok na hotel v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Útok na hotel v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Hotelútok Burkina Faso
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu