Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Počet zranených z teroristického útoku v Jakarte sa rozšíril: Holanďan bojuje o život

Achim Steiner
Achim Steiner (Zdroj: SITA)

JAKARTA - Šéf Programu OSN pre životné prostredie (UNEP) Achim Steiner oznámil, že Holanďan, ktorý utrpel vážne zranenia pri dnešných výbuchoch bômb odpálených útočníkmi a pri prestrelke pred kaviarňou Starbucks v indonézskej metropole Jakarta, "bojuje o život".

Šéf UNEP uviedol, že muž pracuje pre túto organizáciu v Jakarte a je "uznávaným odborníkom na manažment lesníctva a ekosystémy a patrí do tímu OSN, ktorý pomáha indonézskej vláde zvládnuť požiare na rašeliniskách." Mužovu totožnosť nezverejnili, dodala tlačová agentúra AP. Steiner informoval, že organizácia "čo najostrejšie odsudzuje tieto nezmyselné teroristické činy". 

Holandské ministerstvo zahraničných vecí už skôr oznámilo, že muž je na operačnej sále. Informácie o jeho zdravotnom stave však dnes popoludní ešte neaktualizovalo. Pri explóziách a streľbe v rušnom centre Jakarty prišlo o život päť útočníkov a dvaja ďalší ľudia vrátane Kanaďana. 

Veľvyslanectvo USA v Jakarte dnes tiež oznámilo, že v piatok 15. januára zostane preventívne zatvorené. Ide o opatrenie po útoku samovražedných bombových atentátnikov a strelcov v centre metropoly. Indonézia pripisuje toto násilie extrémistickej organizácii Daeš a aj samotný Daeš sa už oficiálne prihlásil k dnešným útokom, napísala agentúra Reuters. Na ambasáde USA budú fungovať len núdzové služby, dodalo veľvyslanectvo na svojej webovej stránke. 

"Možné sú aj ďalšie incidenty. Keďže bezpečnostná situácia je nestabilná, odporúčame americkým občanom, aby sa vyhýbali hotelom Sari Pan Pacific Hotel a Sarinah Plaza na ulici Jalan Thamrin (v centre) a odložili cestu do mesta, ak nie je nevyhnutná," uvádza sa v ozname na webe. 

Viac o téme: JakartaAchim Steiner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu