Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Čierny deň pre Mexiko: Najprv zemetrasenie, potom nehoda autobusu so študentmi

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MEXIKO CITY – Mexiko zasiahlo zemetrasenie o sile 5,8 stupňa, ktoré rozhojdalo domy a viedlo k evakuácii úradov v hlavnom meste Mexiko. Informovali o tom miestne úrady. Zatiaľ sa nevie, či bol niekto zranený alebo boli škody na majetku.

Epicentrum zemetrasenia ležalo na juhozápade krajiny, v štáte Guerrero, asi 260 kilometrov od metropoly. Ohnisko otrasov sa podľa mexickej meteorologickej služby nachádzalo v hĺbke asi desiatich kilometrov. Stredisko označilo otrasy za stredne silné, ale v pomerne malej hĺbke.

Mexická metropola si tento rok v septembri pripomenula 30. výročie ničivého zemetrasenia o sile 8,1 stupňa, ktoré si vyžiadalo tisíce ľudských životov. Mexickej úrady pri tej príležitosti usporiadali masívne cvičenie, v ktorom sa šesť miliónov ľudí pripravovalo na možnosť, že by podobne silné otrasy pôdy zasiahli Mexiko znova.

Autobusová nehoda si vyžiadala 24 mŕtvych

Pri zrážke autobusu s osobným autom v mexickom štáte Puebla prišlo o život 24 ľudí a ďalších desať bolo zranených, niektorí vážne. Autobus po zrážke s autom na diaľnici začal horieť, oznámili úrady.

Dvaja ľudia zomreli v aute a 22 osôb v autobuse. Auto podľa úradov zrejme narazilo do dverí autobusu, a cestujúci sa tak nemohli dostať z horiaceho autobusu von. Zhruba desať osôb sa dostalo von oknami.

V autobuse zrejme cestovali študenti. Úrady zatiaľ stále pracujú na identifikácii mŕtvych, napísali agentúry AP a DPA.

Viac o téme: Mexiko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu