Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Dráma na palube českého airbusu: Problémy s motorom, VIDEO úžasnej radosti po núdzovom pristátí

Nakoniec všetko dobre dopadlo. Zobraziť galériu (2)
Nakoniec všetko dobre dopadlo. (Zdroj: FB/Petr Ludwig)

PRAHA - Airbus Českých aerolínií (ČSA) smerujúci v nedeľu večer z Amsterdamu do Prahy mal problém s pravým motorom. Lietadlo muselo núdzovo pristáť na amsterdamskom letisku Schiphol. Cestujúci sú v poriadku, stroj skúmajú technici, informovala Česká televízia.

Jedným z cestujúcich bol zástupca riaditeľa Ústavu medzinárodných vzťahov v Prahe Michal Kořan. Na svojom twitterovom účte písal o požiari pravého motora. Pochválil posádku airbusu za profesionálne správanie a bezpečné pristátie len s jedným motorom. Ako informoval server Novinky cz., na Twitteri sa objavil záznam komunikácie stroja s riadiacou vežou. Posádka lietadla v ňom tvrdí, že má problémy s motorom, ktorý vydáva veľký hluk, ale nehorí a lietadlo je pod kontrolou.

Lietadlo sa podľa holandského spravodajského portálu Dichtbij vrátilo krátko po štarte, bolo práve nad mestom Apeldoorn. Pražské letisko na svojich internetových stránkach uviedlo, že let, ktorý mal pristáť o 21.20 h, mešká a pondelkový let o 8.20 h z Prahy do Amsterdamu je zrušený.

Po úspešnom pristátí zavládla v príletovej hale medzi cestujúcimi radosť a ozvali sa dokonca aj moravské ľudovky. "Modlil som sa, boli to najdlhšie chvíle môjho života," opísal dramatické momenty pre idnes.cz jeden z cestujúcich, Peter Ludwig. "Asi dvadsať minút po štarte sa ozvala hlasná rana a celé lietadlo sa začalo chvieť. Ľudí na palube prepadla panika, pilot nás však ihneď informoval, že bol poškodený pravý motor. Dodal tiež, že lietadlá sú konštruované tak, aby dokázali pristáť aj s jedným motorom," uviedol.

Posádka však nebezpečnú situáciu bravúrne zvládla a o zlepšenie nálady sa v letiskovej hale postarala skupina moravských hudobníkov, ktorá lietadlom cestovala. Ľudia sa na ich piesne spotánne roztancovali.

Podľa Petra Ludwiga bol pravý motor kompletne v haj*lu...

 

Právě jsme ještě s cca 100 lidmi přežili nouzové přistání bez motoru. 20 minut po startu rána, klesání, hlasité zvuky v...

Posted by Petr Ludwig on 1. november 2015
Viac o téme: Airbus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu