Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kandidát na prezidenta ženie USA do vojny: Ruské lietadlá nad Sýriou by som zostreľoval

Chris Christie Zobraziť galériu (2)
Chris Christie (Zdroj: SITA/AP, topky.sk)

WASHINGTON - Republikánsky prezidentský kandidát Chris Christie má na zahraničnú politiku Baracka Obamu v Sýrii vlastný názor. Podľa neho je americký prezident slaboch, ktorý nedokáže Rusom pohroziť zostrelením ich vojenských lietadiel v Sýrii.

Môj prvý telefonát s Vladimirom Putinom by znel asi takto: „Počúvaj, zavedieme tu bezletovú zónu,“ prehlásil Christie na MSNBC. Keby bezletovú zónu ruské stíhačky narušili, zahrávali by sa s ohňom a boli by zostrelené, referoval Nytimes.com. Obama je podľa Christieho slaboch, ktorý Putinovi dovolil do Sýrie vstúpiť.

Útok na Rusko, ambasádu v Damasku zasiahli dve rakety!

Znovuzrodenie Sovietskeho zväzu

Christie ďalej uviedol, že Putin sa snaží rozširovať svoj vplyv na Blízkom východe tým, že sa zapojil do vojenskej konfrontácie. Súčasne sa snaží o akési obnovenie Sovietskeho zväzu. Christie zároveň dodal, že Rusko by mohlo do sveta znova priniesť komunistickú nadvládu. Na otázku, či by bolo pre USA múdre zapojiť sa do vojenského konfliktu s Ruskom, pokiaľ by stíhačky narušili americkú bezletovú zónu, odvetil, že by ich zostrelil, keby to bolo nutné.

Kandidát na prezidenta ženie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP, topky.sk)

Viac o téme: Chris Christie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu