Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Rusi sú priekopníkmi v "zaujímavých" nápadoch: Najnovší vás však zarazí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruská tajná služba FSB organizuje tvorivú dielňu, kde sa majú ruskí novinári naučiť správne písať o ukrajinskej kríze. Oznámil to moskovský rozhlas.

Akcia sa pripravuje pre pracovníkov spravodajských médií a blogerov. Cieľom je "boj s protiruskou kampaňou v médiách a na internete".

Ruské vedenie pociťuje izoláciu, do ktorej sa jeho propaganda dostala v dôsledku kritických informácií západných médií o ruskej anexii Krymu a o podpore proruských vzbúrencov v Donbasu. Moskva nedávno reorganizovala štruktúru štátnych médií a aktívne podporuje ruskojazyčného novinára pôsobiacieho v zahraničí.

V dôsledku vážnych hospodárskych ťažkostí, ale aj utečeneckej krízy v Európe a vojnových operácií na Blízkom východe však ukrajinská téma postupne z ruských médií mizne. Tvorivá dielňa FSB tomu má zabrániť a má obohatiť register novinárov pri práci proti nepriateľskej propagande. Do prípravy akcie sú podľa moskovského rozhlasu zapojené aj ministerstvo spojov a kultúry. Ďalšie informácie tajná služba nepriniesla.

Viac o téme: NovinárFSB
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu