Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ďalšia prestrelka v kine: Muž zaútočil na premiére filmu Šialený Max sekerou a zbraňou

Na premiére filmu Šialený Max sa v Nashville strieľalo Zobraziť galériu (11)
Na premiére filmu Šialený Max sa v Nashville strieľalo (Zdroj: SITA)

NASHVILLE - Americká polícia zastrelila muža, ktorý spustil v stredu streľbu v kine v meste Nashville, v štáte Tennessee, napísala agentúra AP.

Strelcom bol dvadsaťdeväťročný Vincento Montano, miestny muž bielej pleti. Uviedla to podľa agentúry AP polícia, ktorá tak poopravila svoje pôvodné tvrdenie, že strelec mal 51 rokov. Útočník zahynul pri prestrelke s príslušníkmi špeciálnych jednotiek, keď sa snažil utiecť zadnými dverami, oznámil tiež hovorca nashvillskej polície Don Aaron. Útočníkovú strelnú zbraň vraj úrady doteraz nenašli. Motívy útoku zatiaľ nie sú známe.

Strelec mal v kine na jenom z predmestí Nashvillu pri sebe podľa svedkov sekeru, zbraň a dva ruksaky. Ozbrojenec pri útoku zranil jedného človeka. Útočníka zastrelili privolaní policajti po tom, ako vtrhli do kina, potvrdil hovorca ozbrojených zložiek.

Vincente Montano
Zobraziť galériu (11)
Vincente Montano  (Zdroj: SITA)

Na premiére filmu Šialený
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA)

Incident sa stal počas premietania austrálsko-amerického filmu Šialený Max. Polícia má situáciu pod kontrolu a celú oblasť vrátane neďalekého obchodného domu uzavrela. Okolnosti streľby sa vyšetrujú. Na televíznych záberoch sprostredkovaných z miesta incidentu vidno pred budovou kina parkovať najmenej jednu sanitku. Troch ľudí ošetrili po vdýchnutí slzotvorného plynu, pričom nikoho zo zranených nemuseli hospitalizovať. Obsah zhabaných ruksakov vyšetruje polícia.

Ku stredajšej streľbe došlo dva týždne po prestrelke v kine v americkom meste Lafayette v štáte Louisiana. John Houser (59) zabil v preplnenom kine na premietaní filmu Trainwreck dve ženy, ďalších sedem ľudí zranil a napokon obrátil zbraň proti sebe.

Na premiére filmu Šialený
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA)

 

Viac o téme: NashvilleStreľba v kine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu