Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vrah z premiéry filmu o Batmanovi môže dostať trest smrti

James Holmes
James Holmes (Zdroj: SITA)

CENTENNIAL – Jamesovi Holmsovi, ktorý pred tromi rokmi zastrelil v kine v americkom štáte Colorado 12 ľudí, stále hrozí trest smrti. Dvanásťčlenná porota dnes totiž jednomyseľne rozhodla, že v jeho prípade prevažujú priťažujúce okolnosti nad poľahčujúcimi, informovala agentúra Reuters.

Porotcovia - deväť žien a traja muži - dospeli k tomuto verdiktu po takmer poldennom rozhodovaní. Ak by čo i len jeden z nich dospel k inému záveru, 27-ročný Holmes by dostal doživotný trest väzenia bez možnosti predčasného prepustenia. 

Holmes počas nočnej premiéry nového filmu o Batmanovi zastrelil v kine v meste Aurora v štáte Colorado 12 ľudí a 70 zranil. Pred viac ako dvoma týždňami ho porota uznala za vinného. Holmes sa k streľbe z 20. júla 2012 priznal, ale vo všetkých 166 bodoch obžaloby týkajúcich sa vraždy, pokusu o vraždu a použitia zbraní a výbušnín sa vyhlásil za nevinného z dôvodu "nepríčetnosti". Obžaloba preňho požaduje trest smrti.

Masaker v Aurore bol najhorším činom od krviprelievania na strednej škole Columbine v štáte Colorado z 20. apríla 1999, keď dvaja mladíci zastrelili 12 študentov a jedného učiteľa a zranili 24 ľudí. Po útoku obaja spáchali samovraždu.

Viac o téme: James Holmes
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu